balans & coördinatieDe cursus balans & coördinatie bestaat uit 10 lessen.

Wat leren we jullie tijdens deze cursus:

De basiscursus Balans en Coördinatie is erop gericht om honden een beeld te geven van hun eigen lichaam en hoe te bewegen. Door deze cursus te volgen met je hond geef je ze een voorbereiding op een sportieve carrière (zoals de behendigheid) en zorg je voor de opbouw van spiergroepen waardoor de kans op blessures verkleind wordt. Heeft je hond een blessure gehad kun je door middel van de oefeningen ook werken aan de revalidatie (in overleg met professionals).

Het beste kun je de cursus vergelijken met de sportschool waar mensen om diverse redenen gaan sporten alleen dan voor de hond.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur waarvan 1 theorieles waar de cursus uitgebreid besproken zal worden.

Wat zullen we behandelen tijdens de cursus:
- Warming up en Cooling Down
- Lopen over diverse oppervlakken
- Gymnastiekoefeningen
- Caveletti’s lopen
- Plankenparcours
- Korte oefeningen met balanskussen en pindabal

Tijdens de lessen is je hond niet 1 vol uur aan het werk. De meeste oefeningen zijn erg intensief voor het hondenlijf waardoor er ook noodzakelijke rustpauzes zijn voor de hond.
Het thuis oefenen van de geleerde oefeningen is zeer aan te bevelen. Zodoende zorg je voor een goede spieropbouw van je hond waardoor er tijdens de lessen uitgebreid kan worden naar intensievere oefeningen.

Mochten er fysieke problemen naar voren komen tijdens de oefeningen zal de instructeur het advies geven om de hond na te laten kijken door een professional. De keuze ligt bij de eigenaar, mocht het advies niet opgevolgd worden kan de instructeur de hond bepaalde oefeningen niet laten doen. Dit om blessures/grotere problemen te voorkomen.

Na deze cursus kan deelgenomen worden aan de vervolgcursus waarbij dieper op bepaalde oefeningen ingegaan wordt.


lesrooster en tarieven

inschrijfformulier