Basis-gehoorzaamheid

Zodra jullie de puppy-opvoedcursus afgerond hebben, of als jouw hond al redelijk goed luistert en ongeveer 4 maanden oud is, dan kunnen jullie je inschrijven voor de basis-gehoorzaamheid.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze cursus gaan we een begin maken met de gehoorzaamheidsoefeningen die nodig zijn om jouw hond goed te begeleiden in de mensenwereld. oa: 

  1. Wandelen zonder trekken
  2. Zelfbeheersing
  3. Spelen los/vast op een eerlijke manier
  4. Wachten en blijven
  5. Komen naar het baasje
  6. Aandacht oefeningen / kiezen voor het baasje
  7. Hoe ga je met soortgenoten om?                                                                         

We gaan deze oefeningen telkens op een andere creatieve manier doen. Er zit een goede opbouw in elke oefening. Immers een hond leert en “groeit”, net als een mens, van succesjes. 

Tijdens deze cursus zullen we bij aanvang en bij het afronden van de les telkens een vragenrondje houden. Ook in deze fase blijft het belangrijk om de onderwerpen waar jullie tegenaan lopen, te bespreken. Soms moeten we bijsturen, soms hoeven we alleen maar te weten waarom een hond doet wat hij doet en begrip te hebben.

Als jullie thuis ook goed oefenen en jullie groeien als team dan krijgen jullie tijdens de laatste les een certificaat met een persoonlijk woordje van ons.

Zowel voor de basis- gehoorzaamheid als voor de vervolg-gehoorzaamheid mag je je vaker inschrijven, niet elke team leert even snel. Dit heeft alles te maken met de ras eigenschappen, leeftijd en gezondheid van de hond maar ook met de ervaring en kennis van het baasje. Wij houden de oefeningen dusdanig gevarieerd dat het geen bezwaar is om een gehoorzaamheidstraining te herhalen.

Zodra jullie deze training afgerond hebben dan kunnen jullie verder naar de vervolg-gehoorzaamheid  of (in overleg) naar een leuke hondensport.