Detectie


De cursus "Detectie" bestaat uit reeksen van steeds 10 lessen, je werkt van level naar level en ontvangt bij elk behaald level een certificaat.


Wat leren we jullie tijdens deze cursus:

De eerste les is een theorieles, hierin gaan we jullie meer vertellen over; hoe werkt de neus van de hond, waar moet je op letten, je leert jouw hond te "lezen", wanneer click je, wanneer stop je met oefenen, hoe vaak oefen je, de motivatie van de hond, de lesopbouw, de verschillende nivo's, de verschillende onderdelen die we trainen, de geur die je zelf uitkiest
 Een eindplaatje van de cursus "Detectie" (en dat zal echt niet na de eerste reeks van 10 lessen zijn) is bijvoorbeeld, dat de hond een stukje "Kong" moet zoeken in een groot oppervlak of omgeving.

We gaan stap voor stap de verschillende onderdelen aanleren, de clicker, kennismaken met de boxen, de geur, het "verwijzen" (dit is de geurbon aangeven aan de geleider) en we laten de hond op in en onder spullen zoeken, dus "eigen" maken met verschillende materialen en houdingen waarin hij kan zoeken.

We werken met maximaal 4 combinaties in een groep, de honden zijn telkens alleen aan het werk zonder de aanwezigheid van een andere hond. Bijvoorbeeld, 1 cursist is aan het werk, 1 cursist is net klaar en gaat zijn hond in de auto doen, 1 cursist kijkt mee en 1 cursist is warm aan het lopen op het veld. Dit circuleren we telkens, we gebruiken een aparte ingang en uitgang. We kijken per team of we de oefeningen moeilijker kunnen maken, de een zal wat sneller zijn in de verschillende onderdelen dan de ander. 

Elke hond kan aan deze training meedoen, mits hij geen gedragsprobleem heeft naar mensen. Honden die reageren op andere honden zijn ook welkom, er is immers geen contact met een andere hond. Honden die te oud zijn voor de actieve sporten zijn ook welkom, we passen de oefening aan de combinatie aan.

Heb je interesse en wil je meedoen? 

Dan mag je het inschrijfformulier invullen.

inschrijfformulierE-mailen
Bellen
Map
Info