Detectie

De cursus “Detectie” bestaat telkens uit een reeks van 10 lessen. Jullie werken van level naar level en ontvangt bij elk behaald level een certificaat.

Wat gaan we doen tijdens deze cursus:

We gaan jullie stap voor stap de verschillende onderdelen van “Detectie” aanleren;

  • De clicker
  • De geurboxen
  • De geur
  • Het “verwijzen” (dit is de geurbon aangeven aan de geleider)
  • Verschillende materialen en ondergronden, we laten de hond op in en onder spullen zoeken.

¬†Een eindplaatje van de cursus “Detectie” (en dat zal echt niet na de eerste reeks van 10 lessen zijn) is bijvoorbeeld, dat de hond een stukje “Kong” moet zoeken in een groot oppervlak of omgeving.

We werken met maximaal 4 teams (mens en hond) in een groep. Elk team is om de beurt aan het werk zonder de aanwezigheid van een andere hond. Bijvoorbeeld; cursist 1 doet de oefening, cursist 2 is net klaar en gaat zijn hond in de auto doen, cursist 3 kijkt mee en cursist 4 haalt zijn hond vast uit de auto.

We kijken per team of we de oefeningen moeilijker kunnen maken, de een zal wat sneller zijn in de verschillende onderdelen dan de ander. Omdat er soms een cursist stopt en er dan weer een nieuwe cursist instroomt, werkt iedereen dus ook voor zijn eigen levels.

Elke hond kan aan deze training meedoen, mits hij geen gedragsprobleem heeft naar mensen. Honden die reageren op andere honden zijn gewoon welkom omdat er geen contact is met andere honden. Honden die te oud zijn voor de actieve sporten zijn ook welkom, we passen de oefening aan het team aan.