Kelly

Ik ben Kelly Peeters, 33 jaar en ik woon met mijn vriend in Belfeld. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als microbiologisch laborant bij een groente zaadveredelingsbedrijf.

Mijn liefde voor honden is altijd al aanwezig geweest. Mijn vader richtte politiehonden af via de KNPV methode en er werd af en toe een nestje met deze honden gefokt waarbij mijn moeder voor de dagelijkse verzorging van de honden zorgde. In eerste instantie trainde mijn vader met Bouvier des Flandres, later voornamelijk met Mechelse Herders.

Toen ik 14 was heb ik mijn eerste eigen hondje gekregen, een Jack Russel Terriër. Ik heb haar zelf heel veel commando’s en trucjes kunnen leren maar ik ben nooit met haar op cursus geweest. Toen ik op mezelf ben gaan wonen is zij bij mijn moeder gebleven. Daar was ze samen met nog 2 Jack Russels en een Newfoundlander en kon ze lekker de baas blijven spelen over hen.

In 2013 heb ik mijn Border Collie Tygo gekocht. Eerst ben ik me gaan oriënteren op het ras en eventuele sporten die ik met hem ging doen.  Ik ben uitgekomen bij het reddingshondenwerk. Dit vinden wij allebei geweldig! Daarnaast zijn we begonnen met de puppycursus, de beginnerscursus gehoorzaamheid en uiteindelijk hebben we het certificaat voor sociale huishond behaald. Verder ben ik rond gaan kijken naar verschillende andere hondensporten zoals schapen drijven, agility, balans en coördinatie en heb met hem een cursus Treibbal bij Hondenschool Anydog gevolgd. Heel leuk allemaal om samen met je hond te doen maar mijn hart heb ik toch verloren aan het neuswerk. Op dit moment doe ik met Tygo naast het reddingshondenwerk ook speuren en detectie en het verbaasd me iedere keer weer hoe een hond met zijn neus kan werken en zo goed een spoor van een persoon of een klein spoortje van een bepaalde stof uit een loods kan halen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Om mezelf meer te verdiepen in honden, het gedrag van honden en meer kennis te krijgen over het werken met de neus van de hond ben ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur gaan volgen. Deze opleiding ben ik in januari mee begonnen en hoop ik in november af te ronden. Tegelijk ben ik ook bezig met de cursus neuswerk van Tinley. Om de basis van het honden trainen goed te leren loop ik vanaf januari stage bij de beginnersgroep van Hondenschool Anydog. Ik moet zeggen dat ik hier op voorhand enigszins tegenop zag aangezien ik zelf weinig ervaring heb in gehoorzaamheidstrainingen maar omdat Dionne de meeste oefeningen op een leuke en zeer positieve manier leert, begin ik hier steeds enthousiaster over te worden.

 

E-mailen
Bellen
Map
Info