Puppy-opvoedcursus

De puppy-opvoedcursus bestaat uit 10 lessen.

Wat gaan we doen?

Een van de eerste lessen is de theorieles. We plannen deze les zodra de groep compleet is. Omdat wij het belangrijk vinden dat de vragen die jullie zelf hebben, beantwoord worden, beginnen we daar de les mee. Vervolgens gaan we het onder anderen hebben over, de leerprincipes, hoe leert een hond? Lichaamstaal, wat zegt jouw hond? Gezondheid, waar let je op? Behoeftes van een hond, wat heeft hij nodig?

In de praktijklessen gaan we allerlei vaardigheden oefenen (soms op een andere locatie) en blijft er altijd ruimte om vragen te stellen. Immers, een pup opvoeden bestaat niet alleen maar uit “kunstjes aanleren”. Als we jou kunnen leren hoe jij je pup het beste kan begeleiden, dan kun je hem uiteindelijk alles leren.

Om een goede band met je pup te krijgen is het erg belangrijk dat je deze periode met veel geduld, een duidelijke en consequente begeleiding en een flinke dosis humor door komt, wij zijn ervoor om jullie hierin te helpen. 

Op de puppy-opvoedcursus zijn jullie welkom zodra de pup thuis een beetje gewend is en de vaccinaties heeft gehad die voor zijn leeftijd verplicht zijn. Een titer-uitslag is ook prima. Het vaccinatieboekje wordt gecheckt tijdens de theorieavond of bij de eerste praktijkles.

Als jullie thuis ook goed oefenen en jullie groeien als team, dan krijgen jullie tijdens de laatste les een certificaat met een persoonlijk woordje van ons.

Zodra jullie deze cursus afgerond hebben mogen jullie verder naar de Basistraining-gehoorzaamheid.