Rally-obedience

De cursus Rally-Obedience bestaat telkens uit een reeks van 10 lessen. Jullie werken van nivo naar nivo en ontvangen bij elk behaald nivo een certificaat.

Wat gaan we doen tijdens deze cursus?

Rally Obedience is een training waarin we op een leuke ontspannen manier allerlei Obedience (gehoorzaamheid) oefeningen en Fun oefeningen gaan doen in parcoursvorm. De doelstelling van deze sport is, om zo vloeiend mogelijk een parcours te lopen volgens de uitgezette bordjes met opdrachten. 

In deze hondensport hebben we 3 klassen:

  • Novice, welke bestaat uit 31 oefeningen,
  • Advanced: is een stapje hoger en hier voegen we naast de 31 oefeningen die we kennen nog 14 moeilijkere oefeningen aan toe.
  • Excellent: Deze klasse is voor de echte toppers en ook hier voegen we nog een aantal oefeningen aan toe.

Het “Fun” gedeelte in deze sport bestaat uit oefeningen zoals “op het krukje” “over de sprong” enz enz.

De oefeningen uit deze sport komen uit de officiële “Obedience”. In tegenstelling tot de strakke Obediencetraining, mag je met Rally-Obedience zoveel aanmoedigen, belonen, commando’s en  handsignalengeven als je zelf wil. Plezier en interactie staat voorop.

Het opvallende aan deze sport is, dat honden met veel meer plezier het “volgwerk” oppakken nu er meer uitdaging aan te pas komt. Deze sport is geschikt voor honden van alle leeftijden mits ze de basis-gehoorzaamheid beheersen. De sport is niet blessure gevoelig dus ook de oudere honden kunnen hier aan meedoen.