Vervolg-gehoorzaamheid

Zodra jullie de basis-gehoorzaamheid afgerond hebben, of als jullie op een collega-hondenschool al een begin hebben gemaakt met het oefenen van vaardigheden, dan mogen jullie inschrijven voor de vervolg-gehoorzaamheid.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze cursus gaan we de “puntjes op de i” zetten wat betreft de vaardigheden die elke hond en hondeneigenaar zou moeten beheersen om samen met wederzijds respect door het leven te kunnen gaan.

We gaan dieper in op de vaardigheden die we tijdens de basis-gehoorzaamheid hebben geoefend. Ook gaan we een begin maken met oefeningen die we gebruiken in onze hondensporten. Omdat jullie honden tijdens deze cursus waarschijnlijk in de pubertijd zitten, zal het nut van mentale uitdaging en samen in de “trainingsbubbel” zitten tijdens deze cursus duidelijk worden. 

“Het is een fase” en “Het komt goed”, zijn uitspraken die jullie vaak van ons gaan horen. 

We gaan deze oefeningen telkens op een andere creatieve manier doen. Er zit een goede opbouw in elke oefeningen. Immers een hond leert, net als een mens, van succesjes. 

Tijdens deze cursus zullen we bij aanvang en bij het afronden van de les telkens een vragenrondje houden. Zeker in de puber-fase is het belangrijk om de onderwerpen waar jullie tegenaan lopen, te bespreken. Soms moeten we bijsturen, soms hoeven we alleen maar te weten waarom een hond doet wat hij doet en begrip te hebben.

Als jullie thuis ook goed oefenen en jullie groeien als team, dan krijgen jullie tijdens de laatste les een certificaat met een persoonlijk woordje van ons.

Zowel voor de basis-gehoorzaamheid als voor de vervolg-gehoorzaamheid mag je je vaker inschrijven, niet elke team leert even snel. Dit heeft alles te maken met de ras eigenschappen, leeftijd en gezondheid van de hond maar ook met de ervaring en kennis van het baasje. Wij houden de oefeningen dusdanig gevarieerd dat het geen bezwaar is om een gehoorzaamheidstraining te herhalen.

Zodra jullie deze training afgerond hebben dan kunnen jullie beginnen aan een leuke hondensport.