Huisregels

Om de trainingen voor iedereen prettig te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels opgesteld:   • U kunt uw auto parkeren op de oprit of aan de linkerzijde van de weg, voor het overig verkeer is het fijn als er aan 1 kant geparkeerd wordt.

  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw auto niet te draaien bij de buren verder in de straat, keren kan op onze oprit of gewoon op de weg.

·        U dient uw hond voor de training uitgelaten te hebben, indien er toch een ongelukje gebeurt op het veld is dit natuurlijk geen probleem. U dient echter wel een zakje mee te nemen en het ongelukje in een zakje in de daarvoor bestemde bak te deponeren.

 

·        Indien u uw hond in de buurt van de hondenschool uitlaat verwachten wij ook dat u dit opruimt. Het is voor niemand fijn om in een hondendrol te stappen.

 

·        Wij verwachten dat u op tijd aanwezig bent, indien u verhinderd bent waarderen wij het als u zich even afmeldt, dit kan via email, sms, voicemail maar bij voorkeur via whatsapp.

 

·        Een les inhalen is helaas niet mogelijk. Wij garanderen dat we trainen in groepen van maximaal 6 honden met geleiders, dit om de rust in de groep te houden wat zeer bevorderlijk is voor het leerproces en motivatie van de hond en eigenaar. Mocht u om dringende reden de cursus niet af kunnen maken dan kunnen wij na overleg eventueel wel een compensatie geven bij een volgende cursus. Restitutie van cursusgeld is niet mogelijk.

 

·        Er is geen toilet aanwezig, hou hier rekening mee als u uw kinderen mee neemt naar de les.

 

·        Uw hond dient de wettelijke inentingen te hebben gehad die voor zijn leeftijd gelden. Tevens dient uw hond ingeënt te zijn tegen kennelhoest. U dient het inenting-boekje met stickers of de titerbepaling mee te nemen naar de eerste les.

 

·        Zorg dat uw hond ruim een uur voor de training gegeten heeft, lukt dit i.v.m. de tijd niet, voer hem dan een half uur na de training, dit i.v.m. maagtorsie. Bovendien is een hond die net gegeten wellicht minder gemotiveerd om voor iets lekkers te werken dan een hond die nog niet gegeten heeft.

 

·        Sommige oefeningen worden los van de lijn gedaan en ook het spelen onder toezicht van de instructeur wordt los van de lijn gedaan. In alle overige gevallen dient uw hond aangelijnd te zijn.

 

·        Laat honden die aangelijnd zijn niet met elkaar spelen, dit getrek aan de lijn is erg slecht voor de hals / nek van uw hond, bovendien leert de hond hier indirect mee dat hij mag trekken aan de lijn.

 

·        Bij hondenschool Anydog zijn slipkettingen, prikbanden, halti-snoetje ed. niet toegestaan. Wij vinden deze “dieronvriendelijke hulpmiddelen” niet meer van deze tijd en deze passen ook niet binnen onze trainingsmethode. Onze voorkeur gaat uit naar een tuigje of een normale halsband. Vanzelfsprekend met een lijn van minimaal 1.5 meter die goed in uw hand ligt (geen flexlijn).

 

·        Familieleden en bekenden mogen natuurlijk komen kijken. Om de honden niet af te leiden is het belangrijk dat de toeschouwers rustig aan de kant van het veld blijven staan / zitten en geen contact zoeken met de betreffende hond.

 

·        Kom niet zonder toestemming aan andermans hond en geef geen voer aan andermans hond. Voertjes worden gebruikt als beloning tijdens de training. Het tussentijds of door iemand anders dan de eigenaar voeren van de hond zorgt ervoor dat het effect van deze beloning vermindert. Bovendien kan een hond erdoor gaan bedelen, want niet gewenst is.

 

·        Mocht er nog een les bezig zijn wanneer u arriveert, wacht dan rustig aan de kant tot de les beëindigd is en u het seintje krijgt dat u het veld op kunt. Let op uw eigen hond, laat hem niet aangelijnd spelen met andere honden maar speel zelf met uw eigen hond.

 

·        In principe gaan de lessen altijd door, echter kunnen er onvoorziene omstandigheden zijn waardoor wij de les moeten annuleren. Wij zullen u hierover tijdig benaderen via eerder genoemde communicatiemiddelen.

 

·        Training geschiedt geheel op eigen risico. U dient een WA verzekering afgesloten te hebben waarin u hond is opgenomen. U bent aansprakelijk voor de eventuele schade die uw hond veroorzaakt. Anydog kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan, diefstal of vermissing van uw hond en / of bezittingen.

 

·        Het is niet toegestaan om met een zieke of geblesseerde hond te trainen. Indien uw hond loops geworden is, meldt dit even dan kunnen wij hier rekening mee houden.

 

 

 

                                 

 

Wij wensen u heel veel trainingsplezier bij hondenschool Anydog!!

Deze tekst past u aan door erop te klikken.

E-mailen
Bellen
Map
Info